Tänk om jag inte varit den jag var, vem hade jag då varit idag?

20 december 2019

Dagen då jag hamnade på Spotify. Tja, inte jag egentligen men väl min låt. Livet är ett mångfacetterat äventyr och man blev ju inte den man skulle, långt i från. Men jag blev den jag blev och jag blev den pga att jag var den jag var. Sången handlar om den sora kärleken som träffat mig några gånger i livet, men som sällan gör så ont. Jag var knappt 30 år och trampade på minan. Den tog dock inte bara benen, den tog även hjärtat. När jag sedan, efter nästan 25 år träffade på en av denna tjejens släktingar så kom minnen tillbaks. Visst är hjärnan finurlig? Det kanske bara är min, men jag kunde bara tänka på allt roligt vi hade, minan rätt igenom hjärtat kändes inte alls. Hjärtat var läkt, mina minnen är glad, ljusa och jag är lycklig. Lycklig över att det blev som det blev, så jag kunde bli den jag är idag. Inte för att jag på långa vägar är perfekt, men jag är lycklig. Det betyder mycket för mig.

Tack, ni vet vilka ni är som gör mig lycklig, på flera plan.

Här finner ni texten och ni kan även lyssna på låten.

2010

Jag hade knappt hunnit installera mig i min nya lya innan jag fick nya vänner. Grannen Jocke var den första som knackade på och önskade mig välkommen, sen blev det fler. Jag minns en dag, jag tror det var i maj, 2010, alltså – jag kan ta fel på årtalet men jag hade inte bott i min lya så länge, så jag håller fast vid 2010. Alltså andra sommaren i nya lyan.

Det var grannkväll borta på 9:an, själv bode jag bara ett stenkast därifrån på 1:an, men 9:an hade ett stort matsalsbord i trädgården och där sågs vi emellanåt. Så här på försommarkvällarna så kan det bli lite ruggigt, så även denna gång. Så jag gick över till mig för att hämta en tröja. När jag gick tillbaks och närmade mig 9:an igen, i takt med att volymen på de glada skratten ökade så slogs jag av tanken: ”-Och dessa människor kände man inte för ett år sedan och nu känner man att man är lika välkommen som hos sina bästa vänner.”

Tanken var väl att jag skulle styra ihop en platta som hette ”Da hood” med tanke på att jag skrev ett gäng sånger, som  EN FATTIG BONDDRÄNG, som Jocke fick när han fyllde 40.